Publicerat 2018-05-15 av Bemanning

Tommy Witedal blir ny VD för Tranpenad.

Styrelsen i bemanningsföretaget Tranpenad AB har utsett Tommy Witedal som ny VD, med tillträde 8 augusti 2018. Tidigare VDn och Tranpenads grundare Tomas Hulth kommer nu att koncentrera sig på det strategiska arbetet med koncernens affärs- och marknadsutveckling.

- Det är en kul och spännande utmaning att få möjlighet att förvalta och förädla den fina verksamhet som Tomas och hans anställda byggt upp. Mitt mål är en fortsatt stark tillväxt med bibehållen lönsamhet, säger Tommy Witedal i en kommentar.

Tommy Witedal kommer som operativ VD för Tranpenad ha det övergripande ansvaret för huvudkontoret i Mölndal och verksamheten i Stockholm, Göteborg, Trollhättan, Örebro och Jönköping. Totalt rör det sig om nära 1 400 anställda i koncernen.

-Det var inget lätt beslut att lämna över VD-posten efter 20 år, säger Tomas Hulth. Men ingen sitter för evigt och jag tycker det är dags att företaget får en ny ledare och en ny röst. Jag och övriga i styrelsen är både glada och stolta att just Tommy vill ta det ansvaret.

Tommy Witedal kommer närmast från Kinnarps Sverige försäljning AB där han varit försäljningschef i 4 år. Innan det var han 20 år på Toyota varav de sista 12 åren som VD för Toyotas egna dotterbolag i Göteborg och Malmö.

-Jag är en organisationsperson och ser människor som företagets absolut viktigaste resurs. Jag kommer lägga stor energi på att peppa mina anställda och bygga starka team som kan jobba effektivt för att vi ska få fler och nöjdare kunder, säger Tommy Witedal.

Tomas Hulth kommer nu att fokusera på strategiska frågor som rör Tranpenads affärs- och marknadsutveckling.

-Då Tranpenad växt kraftigt de senaste åren har det blivit allt svårare för mig att kombinera det operativa och strategiska arbetet. Tiden har helt enkelt inte räckt till. Nu får jag jobba med det jag brinner för mest. Att försöka se ett steg längre och hitta nya möjligheter för att utveckla tjänster, affärer och marknader, säger Tomas Hulth.

-Det är förstås en stor trygghet att ha Tomas som bollplank i strategiska frågor. Dessutom har vi samma grundfilosofi: Att det är viktigt att ha kul på jobbet, säger Tommy Witedal.

Tranpenad har under året inlett en ny fas i sin utveckling. I februari köpte man inkråmet i Stockholmsbaserade SBP och under året räknar bolaget med att nå en omsättning på en halv miljard kronor.

-Vi gör nu en rejäl satsning för att nå Sverigetoppen inom våra kundsegment och rekryteringen av Tommy är en förutsättning för att vi ska lyckas med det. Jag lämnar därför med glädje över stafettpinnen och ser fram mot många framgångsrika år för Tranpenad framöver, säger Tomas Hulth.

Presskontakt:
Mats Hansson, styrelseordförande Tranpenad AB
Mobil: +46 (0)705-88 68 21
matsh@matshansson.com

Tomas Hulth, Tranpenad AB
Mobil: +46 (0)704-20 30 10
Mail: Tomas.hulth@tranpenad.se

Om Tranpenad AB Sedan starten 1999 har vi jobbat för att få företag och människor att växa. Det gör vi genom att vara en schysst arbetsgivare, jobba långsiktigt med våra kunder och stötta lokal idrott och ideell verksamhet. Vi har två affärsområden; Tranpenad Bemanning som erbjuder entrepenad- och bemanningslösningar på kollektivsidan. Och Tranpenad Konsulting som hjälper till med bemanning, rekrytering och entreprenadlösningar inom tjänstemannasektorn. Vårt huvudkontor ligger i Mölndal utanför Göteborg och vi har lokalkontor i Stockholm, Göteborg, Trollhättan, Jönköping och Örebro.

Publicerat 2018-05-15

av Bemanning