Jennie är ny CFO för Tranpenad

2020-01-16

Hon åker lika gärna till Småland och plockar svamp, som till Sydafrika och letar efter the big five. Nu ser hon fram emot att med ekonomins hjälp ta Tranpenad till nästa steg i utvecklingen. Säg hej till Jennie Ahlgren, ny CFO på Tranpenad.

– Jag är född och uppvuxen i Småland och ekonomi har alltid legat mig varmt om hjärtat. Redan i skolan var matte mitt favoritämne och sedan dess har siffrorna följt mig genom livet.

Det säger Jennie Ahlgren som den 22 november började arbeta som CFO – ekonomichef i vardagligare tal – på Tranpenad. Jennie har en bakgrund inom retail-branschen där hon haft många olika roller, dock alltid på ekonomisidan. Hon berättar att hon faktiskt hade ett jobb som hon trivdes fint med, när hon fick möjlighet att ta ett förutsättningslöst samtal med Tomas och Camilla på Tranpenad.

– Jag kände direkt att detta är något väldigt spännande. Här fick jag möjlighet att komma in på ett företag som växer och utvecklas på ett fantastiskt sätt och nu behöver växla upp arbetet med den ekonomiska styrningen. Det kände jag direkt att jag ville vara med på.

För Jennie handlar ekonomi om mer än siffror. För henne är siffrorna snarare ett språk och ett verktyg för att bygga ett långsiktigt hållbart företag. Genom att jobba aktivt med prognoser och analyser går det att på ett medvetet sätt utveckla lönsamheten i bolaget.

– Mitt sätt att jobba kan beskrivas som att jag är en framåtlutande ekonom. Jag är inte så intresserad av att arbeta med det som har varit utan vill hellre jobba framåt i tanken och gör det genom att analysera historiska data. Det är häftigt att se hur små justeringar och förändringar kan påverka resultaten och få fantastiska resultat.

I glappet mellan sitt tidigare jobb och jobbet på Tranpenad har Jennie passat på att åka till Sydafrika och Mauritius. En stor och spännande resa, men samtidigt poängterar Jennie att hon precis lika gärna snörar på sig springskorna och tar en tur i skogarna.

– Nu har jag just opererat mitt korsband, men jag fick mer än godkänt av sjukgymnasten häromdagen så det går bra framåt. Jag hör faktiskt till den typen av människor som gör sitt rehabprogram till punkt och pricka. Och sådan är jag med allt. Full fart.

Och det är samma på jobbet. Jennie berättar att det är full fart som gäller även där. Hon ställer höga krav på sig själv, men gillar samtidigt att jobba tillsammans med sina kollegor på ett sätt som tar till vara på allas kompetenser.

– Detta är en ny bransch för mig, men jag älskar att lära mig nya saker, träffa nya människor och ta mig an härliga utmaningar, och det är precis det som ligger framför mig nu. Nu börjar vår gemensamma resa mot framtiden. Så kul det ska bli att få göra den tillsammans med tranpenadgänget.

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.