Lyckade rekryteringar för innovativt företag på Vargön

2019-06-05

Än så länge ser Vänersborgs nya innovationsområde på Vargön inte mycket ut för världen. Men bakom några baracker ligger något alldeles unikt. Sveriges enda cirkulära anläggning för klimatsmart hantering av industrikemikalier. I början av maj var det storstilad invigning med näringsminister Ibrahim Baylan som bandklippare.

Men vad har detta med Tranpenad att göra?

Det är rätt varmt i luften, men molnigt. Christina Hillforth, CirChems vd ler glatt och hälsar på alla som dyker upp på invigningen. Snart kommer näringsminister Ibrahim Baylan med sin stab gående från grindarna och hälsar på Christina.

I folksamlingen står Andreas Hermansson och Daniel Lennartsson från Tranpenad Trollhättan, och pratar med CirChems medarbetare Caroline Berntsson, Nicklas Karlsson, Diyar Alhajkhali och Daniel Nilsson. Det är nämligen Andreas och Daniel som skött rekryteringen av dessa fyra för CirChems räkning.

Christina Hillforth tog kontakt med mig hösten 2018 efter att ha fått tips om oss från en annan kund, berättar Andreas Hermansson och konstaterar att det var början på en spännande resa.

Att rekrytera personal till en helt ny verksamhet som kräver specialistkompetens är något av en utmaning. Andreas berättar att de hade många och långa samtal med Christina för att verkligen förstå vad hon var ute efter.

Det har varit otroligt viktigt att hitta rätt personligheter med kompetenser som kompletterade varandra och på så sätt skapa en bra grupp något det verkar som att vi lyckats med, säger Andreas.

Circhem arbetar alltså med cirkulär återvinning av industrikemikalier. Anläggningen på Vargön består – väldigt förenklat – av ett torn, ett antal behållare och olika filtreringssystem. Det unika är att Circhem vet hur man återvinner kemikalier som tidigare gått till förbränning. Det bidrar till att minska koldioxidutsläppen, något som är absolut nödvändigt för framtiden.

I rekryteringsarbetet som pågått sedan hösten 2018 har det för Christina Hillforth varit viktigt att hitta personal som vågar kavla upp ärmarna och jobba långsiktigt. Företaget har ett mål att det inom tre år ska finnas tio driftklara anläggningar i Sverige och att de till 2025 år ska finnas på 20 platser i Europa.

– Jag behöver ha personal med rätt kompetens och den drivkraft som behövs för att kunna bidra till bolagets fortsatta tillväxtresa.

Under invigningen kallar Christina upp personer som varit viktiga för utvecklingen av bolaget på scen. Andreas är en av dem som fick ta plats.

Jag uppskattar Andreas för hans nyfikenhet och engagemang, som i kombination med hårt arbete och nära samarbete har lett till ett lyckat resultat, säger Christina.

Vårt samarbete med Christina har varit nyckeln till framgång. Att lägga pussel med kandidaterna för att skapa arbetsgruppen har varit fantastiskt roligt. Vi är så glada och stolta över resultatet och det är spännande att få vara med i den resa som CirChem nu har påbörjat.

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.