Säg hej till Thomas Lutz!

2019-05-29

Han är en mångsysslare vars viktigaste uppgift är att hjälpa sina medarbetare att övervinna svårigheter och våga ge allt på golvet. Thomas Lutz är ny regionchef för Stockholm och Mälardalen.

Efter många år i stora, internationella företag var Thomas sugen på att arbeta i ett mindre företag. Ett företag där han själv kunde ha inflytande och bidra till att utveckla organisationen på ett smidigt och enkelt sätt.

– Att då hamna på ett entreprenörsstyrt bolag som Tranpenad känns helt perfekt, säger han.

Thomas uppdrag som regionchef är att driva och utveckla Tranpenads verksamhet i region Stockholm och Mälardalen tillsammans med sitt team. I uppdraget ingår att hitta nya kunder, förse både dem och alla nuvarande kunder med rätt personal och rekrytera konsulter som klarar av att leva upp till kraven.

– Våra konsulter arbetar mest med relativt enkla arbetsuppgifter. Därför är det viktigt att de har en egen drivkraft och vilja att arbeta. Vi måste förstå att vi sätter dem i tuffa miljöer och med fysiskt krävande arbetsuppgifter. Dessutom befinner de sig i ett slags utanförskap på sin arbetsplats eftersom de inte tillhör ordinarie arbetsstyrka. Därför är det viktigt att rekrytera personer som klarar av arbetssituationen och ta hand om dem på ett bra sätt.

Thomas lyfter en sak som är unikt med Tranpenad – närvaron ute på arbetsplatserna. Och menar att det är grunden till ett framgångsrikt arbete med bemanning. Han är själv ute och träffar kunder och konsulter flera dagar i veckan.

– För att få våra konsulter att må bra gäller det att vi som arbetsgivare är närvarande och har en personlig relation med dem. Vi måste vara delaktiga på riktigt och se dem ute i de miljöer där de befinner sig på dagarna.

Att Thomas hamnade i Sverige var en ren slump. Han träffade en tjej, men råkade samtidigt stöta på vd:n på ett stort internationellt tyskt företag. Thomas rekryterades senare till företaget och jobbade där som inköps- och logistikchef i tio år.

– Det är alltid kul att bli uppvaktad så jag släppte min karriär i Tyskland och flyttade till Dalarna. Och sen har jag blivit kvar i 28 år.

Thomas skrattar lite och konstaterar att han ibland ser sig själv som en tråkig gubbe som oftast fattar faktabaserade beslut, men att han också skjuter från höften om situationen kräver det.

– Det är lätt för de flesta att ge upp när man möter motgångar, man jag tror att man måste sitta kvar på hästen även om den försöker kasta av dig.

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.